Kempy vítězů mají v létě naději

13.04.2020

Česká republika je již nějaký ten pátek v nouzovém stavu, který se dotýká i otázky konání atletických Kempů vítězů pod záštitou Adama Sebastiana Helceleta a Denisy Helceletové. Oba trenéři se proto rozhodli uspořádat živé vysílání, během kterého zejména rodičům odpovídali na všechny dotazy, které je nejen ohledně kempů zajímaly. Výběr toho nejzajímavějšího a nejpodstatnějšího vám přínášíme v následujícím článku.

Koronavirus neznamená konec světa

Současná situace vystavila do úplně nové situace drtivou většinu obyvatel, Adam Sebastian Helcelet ale upozorňuje, že je potřeba si zachovat pozitivní mysl. „Není to nic lehkého, ale musíme se s tím naučit nějak žít. Nařízení vlády je potřeba brát vážně a respektovat nastavená pravidla. Určitě přijde i nějaká ekonomická krize, musíme si na tom ale najít i něco pozitivního. Dostali jsme například možnost být doma s rodinou, což já osobně oceňuji, protože za normálních okolností bych byl teď někde na soustředění,“ vyzdvihl pozitiva celé situace Adam.

Dbejte na svou imunitu

Ač je současná situace při nejmenším nepříjemná, může nám znovu ukázat, jak je důležité dbát na své fyzické i psychické zdraví. „Jediná zbraň proti koronaviru je posilování imunity, díky které se se vším dokáže tělo vypořádat. Proto je důležité být v kondici, přijímat dostatek vitamínů a vyhýbat se stresu,“ upozorňuje český atletický reprezentant, který zároveň dodává, jak bude potřeba se s koronavirem naučit žít. „Ten vir nezmizí díky opatřením, které tady teď máme, jeho nárůst ale nebude tak markantní. On s námi i pravděpodobně zůstane tak jako jiné nemoci a budeme se s ním muset naučit pracovat.“ Svůj pohled na současnou situaci přidala i Denisa. „Z pohledu matky se toho moc nezměnilo, jen teď nechodíme na nákupy a naplno si užíváme přírody“.

Přesun olympiády jako krok správným směrem

Činovníci olympijského výboru se k tomu dlouho neměli, nakonec však odkladu o jeden rok doznala i letní olympiáda v Tokiu. Celé rozhodnutí kvituje i český reprezentant Helcelet. „Bylo ro rozumné rozhodnutí a přivítal jsem jej. Já osobně bych měl velký problém se kvalifikovat a kdo ví, jestli bych měl vůbec tu možnost. Každý stát měl jiné podmínky k tréninku, takže by to ve výsledku nebylo moc férové, a právě olympiády o té férovosti je. Snad budeme moct co nejdříve začít zase normálně trénovat tak, aby se na olympiádě utkali nejlepší s nejlepšími v nejlepší kondici a v nejlepší formě,“ věří v brzký návrat do normálních kolejí patron Kempu vítězů. Celou situaci si po Adamovi dovolila glosovat i jeho partnerka Denisa. „Já moc nadšená nejsem. Adamovi jsem řekla, že si může do olympiády dělat co chce, co se týká tréninků a regenerace. Teď se mu to protáhne o další rok a já se bojím, že potom už nebude dělat vůbec nic,“ dodala s humorem bývalá česká atletka.

Kempy vítězů mají naději

Nejdůležitější otázka, která momentálně visí ve vzduchu, co se týká atletických kempů Adama a Denisy, se logicky vztahovala k tématu, zda se vůbec uskuteční. „My pevně věříme, že kempy budou a směřuje k tomu i současný postoj vlády, která se chystá podobné akce pro děti podpořit. Otázkou zůstává, v jakém počtu je budeme moct uskutečnit, protože Benátky máme již vyprodány. Tam bychom to následně museli pravděpodobně rozdělit například na 2 turnusy,“ vysvětlila současný postoj organizátorů Kempu vítězů Denisa Helceletová. „Řekl to i Prymula, že se budou snažit podpořit tábory a podobné akce v letošním roce, aby pomohli i právě rodičům zabavit děti, protože dovolené budou maximálně v Česku. Už i teď jsou rodiče s dětmi pořád doma, což je na jednu stranu příjemné, ale na druhou čeho je moc, toho je příliš,“ dodal s velkou nadějí vzhledem ke konání kempů Adam Sebastian Helcelet.

Novinky na kempech? Zejména testování dětí

„Pokud kempy budou, máme nachystanou řadu novinek. Budeme dětem testovat somatotyp, fyzickou zdatnost a biologický věk. Z toho by měl vzniknout skvělý výstup pro rodiče, kteří tak zjistí, na co má jejich dítě momentálně vlohy,“ prozdradila jednu z nejvýznamnějších novinek letošních kempů Denisa. Současná situace narušila i plány tématu letošních kempů, Denisa si je však jistá, že se s celou situaci se svým trenérským týmem popere. „Měli jsme mít letos olympijské téma, ale to přesouváme vzhledem k situaci na příští rok a pro letošek vymyslíme s našimi trenéry téma jiné.“ Patronka kempů také připomněla zdravé stravování na kempech vítězů. „Mimo jiné se děti můžou těšit na zdravé svačiny od Pebla a sirupy bez chemie od Vladimíra.“

Vrácení plateb v plné výši

Adam zároveň ujistil všechny rodiče, že se není potřeba strachovat o případné vrácení peněz v případě, že se kempy nebudou konat, a zároveň vyzdvihl, že doposud nepřišla jediná žádost o vrácení peněz. „Nemusíte se vůbec bát. Platba se v případě nekonání kempů vrátí v plné výši a v případě, že budete mít zájem, můžeme registraci přesunout na příští rok,“ nabídl český atlet další alternativu. Jeho partnerka Denisa dodala, že právě proto není potřeba se bát registrovat i nyní. „Proto se můžete přihlašovat i teď, protože v případě schválení táborů očekáváme velký boom a zájem rodičů děti někde přes léto umístit. V některých městech máme kapacitu ještě dostatečnou, ale v některých už je téměř vyprodáno a Benátky jsou vyprodány již například nyní,“ dodala závěrem bývalá česká atletka.