Jsme připraveni! Téměř 40 trenérů Kempu vítězů prošlo pečlivým školením

22.06.2022

Během června vrcholí přípravy na letní turné Kempu vítězů po celé České republice. Kromě známých tváří ze sportovního světa, které navštíví jednotlivé kempy, budou s účastníky trávit čas především naši trenéři. Proto od 17. do 19. června proběhlo ve Zbraslavicích u Kutné Hory školení všech našich trenérů, kteří o prázdninách vyrazí za dětmi do měst. A my už nyní můžeme s jistotu říci, že se mají všichni na co těšit!

Vyslechnout si přednášku od bývalého ředitele Microsoftu pro Evropu a mentálního kouče sportovců Jana Mühlfeita? Studovat teorii a praxi metodiky Kempu vítězů přímo od jejich autorů Adama Sebastiana Helceleta a Denisy Helceletové, dvou úspěšných českých olympioniků? Pro někoho možná až moc zážitků na vstřebávání, pro naše trenéry je to samozřejmostí!

Nabitý prodloužený víkend nabídl našim trenérům opravdu mnoho. V pátek se všichni seznámili s prací Kempu vítězů a organizačním týmem, v sobotu pak přednášel o své aplikace BST Coach lotyšský desetibojař Reinis Kregers, odpoledne jej vystřídal Jan Mühlfeit s přednáškou o odemykání lidského, potažmo dětského potenciálů se zaměřením na sportovce a v pátek nechybělo třeba zdravotnické školení, kde si samo trenéři mohli vyzkoušet různé simulace případů, kdy je potřeba poskytnout první pomoc, nebo dokonce zachránit život. Nesmíme opomenout ani základy zdravé stravy, které jsou nedílnou součástí naši filozofie a stejně jako s trenérskou metodikou, i s nimi byli trenéři seznámeni!

Nechyběl ale ani prostor na zábavu a teambuilding. Aby mohla být na našich kempech pohodová atmosféra, musí tahat celý tým za jeden provaz. A to se povedlo. Že jsou všichni naši lidé týmovými hráči, jsme se přesvědčili například u plážového volejbalu, kde nikdo nevypustil ani jediný míč.