Kempy vítězů ve fázi příprav. Jak se plánují v době pandemie?

22.02.2021

Bude tomu rok, co nás všechny pohltila pandemie spojená s koronavirem a situace stále není stabilizovaná. To nic ale nemění v nadšení do práce týmu Kempu vítězů, který usilovně připravuje nový ročník, ve kterém jej čeká hned 12 kempů. Tématickou dominantou by měla být olympiáda, která byla odložena na letošní rok.

Příprava kempů probíhá na plné obrátky současné situaci navzdory

Současná nepříznivá situace ohledně pandemie Covid-19 drží děti v domácnostech už téměř rok. To dodává organizačnímu týmu kempů ještě větší dávku motivace kempy naplno připravovat a mít pro děti nachystaný bohatý sportovní program. „I kdybychom měli trenéry testovat, děti rozdělit na ještě menší skupiny, uděláme všechno proto, aby kempy proběhly,“ je plná odhodlání šéftrenérka Denisa Helceletová.

Není to ale pouze o sportu jako takovém. I Kempy vítězů přidávají dětem přidanou sociální hodnotu, kdy poznávají nejenom nové kamarády. Vědom si současné nevybíravé situace je i Adam. „Bereme to vážně, protože víme, že i socializace dětí je nesmírně důležitá. Doba je v tomhle ohledu šílená. Děláme všechno proto, abychom kempy dali dohromady a děti neseděly pouze u počítačů zavřené samy doma,“ řekl nedávný mistr ČR v halovém sedmiboji.

Letos s dalšími novinkami. Tématem bude olympiáda

Že jsou kempy čím dál více oblíbené i ve městech, kam se již každoročně vrací, svědčí loajalita dětí. Na kempy ve Slaném, Čelákovicích nebo Říčanech registrují organizátoři povědomá jména. „Mám radost, že se nám děti vrací. Je to jen další motor v motivaci pracovat na úrovni kempů a neustále ji zvedat,“ netají svoje nadšení Denisa. „Museli jsme vzhledem k více než dvojnásobku kempů pro rok 2021 nabrat ve spolupráci s našim týme nové trenéry. Věřím, že jsem vybrala správně a děti se mají na co těšit,“ odtajňuje první střípky o trenérském složení pro rok 2021 bývalá atletka.

Měla být tématem už v loňském roce, kvůli pandemii však vzala olympijská tématika za své. Děti na kempech se ale nemusí bát, že by o olympijské hosty přišly. Samozřejmě v případě, že se olympiáda znovu neodloží či nezruší. „Letos bychom chtěli jako hosty olympijské sportovce, aby to děti motivovalo. Náš kemp je hlavně o lásce k pohybu a taky jej podle toho vedeme. Na každý kemp přijede nějaká sportovní hvězda a ukáže dětem, co stojí za jejím úspěchem,“ představil plány pro letošní kempy Adam.

Rok 2021 ve znamení nárůstu. Garance vrácení peněz je samozřejmostí

Už v roce 2020 se atletické Kempy vítězů rozšířily ze svých tradičních 3 zastávek na rovnou 5. V roce 2021 se podívají hned do 11 měst v rámci 12 zastávek. „Letos plánujeme 12 kempů, registrace už na všech běží. Věřím, že se budou moci uskutečnit, kempů je nakonec docela hodně. Některé města už jsou hodně plné, kapacita hodně rychlé ubývá. Nemusíte se bát přihlásit, v případě nekonání kempů kvůli nepříznivé epidemiologické situaci vracíme 100% registračního poplatku, případně si můžete registraci převést na další rok,“ ujišťuje o bezproblémové registraci Denisa.

I letos se rodiče mohou těšit rodiče s dětmi mimo jiné na přednášku Jana Mühlfeita, předního českého mentálního kouče. O termínu a místě konání bude rozhodnuto, všichni registrování ale mají vstup na přednášku zdarma.