Příměstské sportovní tábory v létě 2020

22.04.2020

​Koronavirus a s ním spojená nemoc COVID-19 zastínila téměř vše, co se v rámci letošního jara chystalo. Vyhlášení nouzového stavu a další opatření vlády s sebou pochopitelně přináší otázku: Co bude dál? Jasně, každý se ptá a my jsme mezi nimi. Letošní zimu jsme makali tak, jako nikdy předtím. Chtěli jsme do toho pořádně šlápnout a rozjet sportovní Kempy vítězů naplno. Tahle událost však znamená pouze překážku na cestě, kterou jsme započali.

Rok 2018 přinesl první ročník Kempů vítězů. Měli jsme celkem jasnou vizi, kterou chceme dětem předat, ale realizace bývá vždy náročnější než to, jak si skutečnost člověk plánuje. Krizový první rok jsme ale přečkali a reakce Vás, rodičů a dalších lidí v našem okolí nás utvrdily v tom, že má smysl pokračovat. Minulé léto jsme do toho také šlápli a troufáme si tvrdit, že jsme posunuli naše sportovní tábory ještě o kus dál. 

Hned po skončení sezóny 2019 jsme se pustili do plánování roku 2020, aktuálně máme v plánu pět rozdílných měst (Slaný, Čelákovice, Benátky n/J, Rudná a Říčany) v Česku a plno nových nápadů na zlepšení. 

V rámci sezóny 2020 chceme například:

  • ještě více dbát na všesportovní rozvoj dítěte pomocí her a zábavné formy 
  • zkvalitnit výuku angličtiny 
  • analyzovat děti po tělesné stránce a dávat jim doporučení pro zlepšení 
  • zpestřit jídelníček a přidat další zdravé pokrmy 
  • sestavit doporučený jídelníček pro rodiče

Objevila se však nečekaná překážka, která pochopitelně nezastihla pouze nás, ale i další lidi na této planetě. Plně souhlasíme s opatřením vlády a restrikcemi, ztotožňujeme se s názorem, že zdraví je nejdůležitější. Co nás však překvapuje je, že se doposud vůbec neřešila prevence. Mít zdravé plíce, silnou imunitu, nebýt obézní a dostávat do sebe pravidelně plno vitamínů. O tom se začalo mluvit až v posledních týdnech. Ale proč to neřešíme jako společnost soustavně a kontinuálně? 

Jsme toho názoru, že budování zdravého těla a imunity je běh na dlouhou trať, možná i proto se k nám stejné děti již třetím rokem vracejí, protože pokaždé jsme schopni jim předat něco dalšího více do hloubky. Moc si ceníme názorů rodičů, kteří věří a sdílejí hodnoty, jež jsme Kempům nastavili. 

V současnosti počítáme s realizací kempů, situace se mírně zlepšuje a hlasy z vlády jsou takové, že letní tábory pro děti budou povoleny. My pevně věříme, že kromě toho, že vám ulevíme od Vašich dětí, s nimiž teď trávíte každý den, jim ukážeme správnou cestu, jak být dlouhodobě na podobné zátěžové zdravotní situace připraven. Ano, je hezké být profesionálním sportovcem, ale někdy bohatě stačí být celkově zdravý. Naše kempy k tomu Vašim dětem pomohou, dají jim základní stravovací a pohybové návyky i do dospělých let. A až se jednou bude třeba situace opakovat, bude společnost připravena lépe. 

Je nám jasné, že rozhodovat se v těchto dnech o tom, zda pošlete v létě Vaše dítě na příměstský sportovní tábor, je velice těžké, avšak věříme, že jakmile se dá situace opět do normálu (a bude to snad v řádech týdnů), přihlásíte se a podpoříte tím nejen nás, ale i své děti v cestě za lepším sportovním životem. 

Mnoho sil a zdraví v následujících dnech!

Tým kemp vítězů